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在異鄉想吃家鄉菜的時候,又買不到怎麼辦呢?

只好自己做!!

10分鐘可以完成的超簡易蛋餅

(食譜有中文/英文/日文)

 

食譜分享:Recipe Information


▶︎材料:Ingredients (4食分)for 4 people
⚫︎中筋或高筋麵粉(中力粉また強力粉150g)150克Plain flour or Strong flour 150g
⚫︎地瓜粉或太白粉50g(タピオカ粉またコンスターチ50克)Sweet potato flour or Corn starch 50g
⚫︎水約330ml(水330ml)Water 330ml
⚫︎鹽少許(塩少々)a little Salt
⚫︎蔥花適量 (ネギ適量)some green onions
⚫︎蛋4顆(卵4個)4 eggs
⚫︎油適量(オイル適量)some oil


▶︎作法:Procedure
1.將麵粉與太白粉倒入盆中後加水攪拌均勻。
Put the Plain flour, corn starch and water into a bowl and mix them.
まず中力粉、コンスターチと水をボウルに入れてよく混ぜる。

2.攪拌均勻後,加入鹽和蔥花拌勻。
Put in salt and green onions and mix.
かき混ぜてから、塩とネギを入れて混ぜる。

3.適量的油,用湯勺舀一瓢至平底鍋餅皮後,加入蛋,即可。
Put some oil in the frying pan, put one ladles worth of paste you made earlier and pan-fry it. Next, put in the eggs and pan-fry until the eggs are well done.
フライパンに適量なオイルを入れてお玉で生地を投入し、よく焼いてから卵入れて、生地と卵がきつね色になってきたら、完成しお召し上がり。

麵粉和太白粉的比例約4:1
粉與水的比例約1:1.5
The ratio of plain flour to corn starch should be 4 : 1
The ratio of flour to  water should be 1 : 1.5
中力粉とコンスターチの比率は4:1
粉と水の比率は1:1.5

 

 
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