在台灣的好處之一,就是隨時喝得到木瓜牛奶。
但是⋯
木瓜牛奶要做得好喝又健康,確實不簡單。
我們擂茶一家在台灣時,
只要有木瓜,一定會變成木瓜牛奶!😝
因為⋯
擂茶媽從小喝木瓜湯喝到看到木瓜湯會害怕⋯
為了不讓木瓜被拿去煮湯,
只能在變成湯之前變成木瓜牛奶😅
♪───O(≧∇≦)O────♪
✴︎食譜分享:
▶︎材料:Ingredients (6食分)for 6 people
⚫︎木瓜半顆(パパヤ1/2分)1/2 papaya
⚫︎鮮奶800-1000ml(牛乳800-1000ml)800-1000ml milk
▶︎作法:
1.將木瓜切開去籽,去籽之外內層的白色囊膜也要去掉,這樣喝起來才不會苦。
Cut open the Papaya and take out all the seeds. Ensure to cut out the white part of the fruit which tastes bitter.
パパイヤを1/2に切れて、シードを抜き、内の表面に白く薄い皮は苦い味なので、こちらも抜く。
2.把去好籽的木瓜挖進果汁機裡,加鮮奶。
Cut papaya into small pieces and put into mixer. Add the milk at this stage. Turn on mixer until blended.
パパイヤを小さく切りミキサーに入れて牛乳にも入れる。
3.打碎後,倒入杯中即可享用。
Put in a cup and enjoy.
ミキサーで微塵切ってからカップに入れて完成してお召し上がり。
※ 木瓜加牛奶放久會苦,請儘早喝完。
※ Don’t keep papaya and milk together too long as it will taste bitter. Drink quickly
※パパイヤと牛乳を合わせたので、早めに飲まないと苦い味になる。
※ 冰飲:在步驟3後,在杯中加入冰塊。比例為4(木瓜):5(牛奶):1(冰塊)
※ Cold drink: put ice in cup during step 3. Proportion is papaya 4 : milk 5 : ice 1
※冷たくて飲む:作り方3後、カップに氷を入れてください。比例は4のパパイヤ:5の牛乳:1の氷
※ 溫飲:在步驟3後加入少許熱開水。
※ Warm drink: After step 3, add hot water
※温めて飲む:作り方3後、少しお湯を入れてください。
《ごちそうさまでした。》
✂︎ ·································
擂茶粉 ◆ LeiCha fan ◆ レイチャファン
謝謝你們的支持與愛護
Thank you for your support and love:)
ご長期の支持と愛護に感謝している
////
別忘了FB給我們一個讚👍
Click the like button on Facebook
http://www.facebook.com/ourlittleeurasian
////
擂茶家生活IG📸
Follow our Instagram to see more life photo
https://www.instagram.com/ourlittleeurasian
留言列表