close

  


在台灣的好處之一,就是隨時喝得到木瓜牛奶。

但是⋯

木瓜牛奶要做得好喝又健康,確實不簡單。

我們擂茶一家在台灣時,

只要有木瓜,一定會變成木瓜牛奶!😝

因為⋯

擂茶媽從小喝木瓜湯喝到看到木瓜湯會害怕⋯

為了不讓木瓜被拿去煮湯,

只能在變成湯之前變成木瓜牛奶😅


♪───O(≧∇≦)O────♪


✴︎食譜分享:


▶︎材料:Ingredients (6食分)for 6 people 

⚫︎木瓜半顆(パパヤ1/2分)1/2 papaya

⚫︎鮮奶800-1000ml(牛乳800-1000ml800-1000ml milk


▶︎作法:

1.將木瓜切開去籽,去籽之外內層的白色囊膜也要去掉,這樣喝起來才不會苦。

Cut open the Papaya and take out all the seeds. Ensure to cut out the white part of the fruit which tastes bitter.

パパイヤを1/2に切れて、シードを抜き、内の表面に白く薄い皮は苦い味なので、こちらも抜く。

2.把去好籽的木瓜挖進果汁機裡,加鮮奶。

Cut papaya into small pieces and put into mixer. Add the milk at this stage. Turn on mixer until blended.

パパイヤを小さく切りミキサーに入れて牛乳にも入れる。

3.打碎後,倒入杯中即可享用。

Put in a cup and enjoy.

ミキサーで微塵切ってからカップに入れて完成してお召し上がり。


木瓜加牛奶放久會苦,請儘早喝完。

Don’t keep papaya and milk together too long as it will taste bitter. Drink quickly 

パパイヤと牛乳を合わせたので、早めに飲まないと苦い味になる。


冰飲:在步驟3後,在杯中加入冰塊。比例為4(木瓜)5(牛奶)1(冰塊)

Cold drink: put ice in cup during step 3. Proportion is papaya 4 : milk 5 : ice 1

冷たくて飲む:作り方3後、カップに氷を入れてください。比例は4のパパイヤ:5の牛乳:1の氷


溫飲:在步驟3後加入少許熱開水。

Warm drink: After step 3, add hot water

温めて飲む:作り方3後、少しお湯を入れてください。


《ごちそうさまでした。》



✂︎ ·································


擂茶粉 LeiCha fan レイチャファン

謝謝你們的支持與愛護

Thank you for your support and love:)

ご長期の支持と愛護に感謝している


////


別忘了FB給我們一個讚👍

Click the like button on Facebook

http://www.facebook.com/ourlittleeurasian


////


擂茶家生活IG📸

Follow our Instagram to see more life photo

https://www.instagram.com/ourlittleeurasian




arrow
arrow
    全站熱搜
    創作者介紹
    創作者 LeiCha mummy 的頭像
    LeiCha mummy

    不專業畫師的生活記事

    LeiCha mummy 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()