📌食譜分享:Recipe Information
▶︎材料:Ingredients (2食分)
⚫︎豬絞肉300g(豚挽肉300g)mince pork 300g
⚫︎菠菜適量(ほうれん草適宜)some spinach
⚫︎蛋2顆(卵2個)2 eggs
⚫︎蒜頭2-4顆(にんにく2-4枚)2-4 garlic
⚫︎鹽少許(塩少々)some salt
⚫︎醬油適量(醤油適宜)some soy sauce
⚫︎米酒1小匙(みりん小さじ2)2t rice wine
⚫︎蠔油1大匙(オイスターソース大さじ1)1T oyster sauce
⚫︎胡椒少許(こしよう少々)a little pepper
⚫︎魚露少許(ナンプラー少々)a little fish sauce
⚫︎麻油少許(ゴマ油少々)a little sesame oil
⚫︎飯適量(ご飯適宜)some rice for 2 people
▶︎作法:Procedure
1.將蒜頭切碎末備用,煎太陽蛋和燙菠菜,將飯煮好之後備用。
Cut the garlic into small pieces ready for later. Cook sunny-side-up eggs and spinach and cook rice ready to serve.
にんにくはみじん切りにして、目玉焼きを作り、ほうれん草を煮って、ご飯を準備しておく。
2.加入少許麻油熱油後先把蒜末加入炒香。再加入豬絞肉拌炒至變色後,加入其他調味料拌炒至熟。
Put sesame oil into a pot and garlic until cooked well. Put the mince pork into the pot and fry until the pork goes brown. Then put in all the seasoning and cook until well done.
ゴマ油を熱して、にんにくを入れて香りが出たら、豚挽肉を加えて炒めて、色が変わったら、調味料を全て加えて炒める。
3.盛飯,加入太陽蛋、炒好的豬肉、菠菜一起盛盤後即可。
Serve all food onto a plate and enjoy your food:)
目玉焼き、ご飯、ほうれん草、挽肉炒めと一緒に盛り付けて完成。
https://www.facebook.com/242844136433547/posts/337409390310354?sfns=mo
留言列表