因為上次試做了雜菜煲還剩很多醬汁,所以就做了肉丸義大利麵~
如果有興趣的人可以看雜菜煲怎麼做唷⬇︎
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▶︎材料:Ingredients (4-6食分)
⚫︎蔬菜醬汁(野菜ソース)vegetable sauce
⚫︎豬絞肉250g(豚挽肉250g)mince pork 250g
⚫︎牛絞肉250g(牛挽肉250g)mince beef 250g
⚫︎紅蘿蔔少許(人参少々)a little carrots
⚫︎花椰菜少許(ブロッコリー少々)a little broccoli
⚫︎蛋1顆(卵1個)1 egg
⚫︎巴西里適量(バジル適宜)some basil
⚫︎麵包粉適量(パン粉適宜)some breadcrumbs
⚫︎麵粉少許(小麦粉少々)a little wheat flour
⚫︎橄欖油適量(オリーブオイル適宜)some olive oil
⚫︎鹽少許(塩少々)a little salt
⚫︎胡椒少許(こしよう少々)a little pepper
▶︎作法:Procedure
1.將牛豬絞肉加入少許胡椒和鹽調味、混合。
Put the pepper and salt on mince pork and beef and mix it.
ボウルに豚挽肉と牛挽肉を入れ、胡椒と塩も入れ、調味して混ぜる。
2.在步驟1裡加入蛋和巴西里混合後,加入麵包粉拌勻。
Put egg and basil on the mince pork and beef, mix it then put breadcrumbs.
混ぜた肉に卵とバジルを入れて混ぜる。この後はパン粉入れ、全体混ぜる。
3.步驟2拌勻後開始搓肉丸。
After Step 2, stir and knead the meat ball.
円形に軽くまとめたら表面をならして形を整え、ボールを作る。
4.在搓好的肉丸上灑一些麵粉。
Sprinkle a little wheat flour on meat balls.
作ったボールの上に少し小麦粉を撒く。
5.在平底鍋中倒入些許橄欖油煎肉丸至表面金黃後,起鍋備用。
Put some olive oil in the pan A and sauté meat balls until golden brown.
フライパンの中で少しオイルを入れ、ミートボールを全体に焼き色が付くまで焼く。
6.拿另一個平底鍋加熱蔬菜醬汁後,將肉丸放入醬汁中,小火慢煮至肉丸熟透即可。
Put vegetable sauce in pan B and heat it until hot. After, put the meat balls in the sauce, simmer until it’s cooked.
他のフライパンに野菜ソースを温めてから焼いたミートボールを入れ、弱火でミートボールをよく焼くまで煮る。
7.事先可以準備川燙好的義大利麵和紅蘿蔔、花椰菜,再呈盤即可食用。
Cook the pasta, carrots and broccolis for garnish and serve.
ミートボールを作る前にパスタ、人参とプロコリーを先に準備しておく。その後盛り付けてお召し上がり。
※川燙紅蘿蔔和花椰菜時,可以在水中加一些鹽。(吃起來會有淡淡的味道,為個人喜好,可加可不加)
You can put some salt in the pot when you cook the carrots and broccoli. If you do this, you can let carrots and broccoli have more taste.
人参とブロコリーを煮る時、お湯の中に少し塩を入れたら、味をあげられる。(これは人によって)
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